トップ >  国際交流・留学 >  海外からの留学生受け入れ > 留学生の声

留学生の声

清泉女子大学は、留学生を歓迎します!東京の真ん中にありながら、清泉のキャンパスは自然がいっぱいです。この恵まれた環境の中で、一緒に勉強しませんか。

大学紹介(動画)

【清泉女子大学紹介ビデオ(繁体字字幕付き)】(4分37秒)
清泉の学生が作成したビデオです。清泉の魅力を感じてみてください!

留学生インタビュー(動画)

【台湾人留学生インタビュー ノーカット版(繁体字字幕付き)】 (2分20秒)
「最初は日本人は冷たいと思っていたけど、、、」 台湾からの留学生が清泉について語ってくれます。

清泉で学んだ留学生の声

My name is Donnaya from Assumption University, Thailand. I started my exchange program in fall semester 2014-2015.

It was such a good experience ever studying at Seisen University, I got a lot of friends (Japanese / Taiwanese / Thai), teachers are also kind to me, when I couldn't understand the lessons, they tried to explain to me slowly which could help me a lot.

Of course, there was some hard time living in Japan alone but when time got past, I could get used to with it. Once I understood their culture / lifestyle, I found out that I could stay happy without troublesome.

firstday

初めて清泉に行った日

sisa_seisen festival

清泉祭で、SISA(清泉国際学生協会)のメンバーと
Apart of study, I also joined the SISA club where I can made Japanese friends, sometimes we had lunch together or took a short trip around Tokyo. A good thing is we still keep in touch to each others.

After I came back to Thailand, I finished my last semester and graduated in December 2015. In April 2016 until present I came back to Japan again. This time I came for work. I work as a translator and general affair staff in sales department for KCC company known as LeTao, a well known cheesecake shop in Hokkaido.